Žygiai ir orientaciniai žaidimai

Žygiai ir orientaciniai žaidimai

Sausio 9-10 dienomis, visi norintys,  turėjo galimybę keliauti maršrutu Tauralaukis – Eketės piliakalnis – Tauralaukis.  Apie 12 km maršrute buvo išdėstyti bei žemėlapyje pažymėti 7 kontroliniai punktai. Džiaugiuosi, kurie nepabūgo oro sąlygų ir praleido laisvalaikį snieguotuose laukuose.

Sausio 16 – 17 dienomis Sąjūdžio parke vyko orientavimosi žaidimas „Sąjūdžio kodas“ . Žaidimo metu dalyviai turėjo surasti šešis kontrolinius punktus su QR kodais, juos skenuoti, perskaityti informaciją ir surinkti kodą, kurio prasmė – Sąjūdžio įkūrimo data. Spaudžiant šaltukui visus punktus surasti užtruko ne pilną valandą.

Sausio 22 dieną vyko žygis „Klaipėdos sukilėlių keliais“. Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Klaipėdos skyriaus naktinių žygių savanoriai siūlė pėsčiųjų žygių mėgėjams paminėti Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 98-mečio jubiliejų, kuris šiemet vyko Klaipėdos miesto ribose. Organizatoriai atsižvelgdami į šiuo metu esantį karantiną kvietė visus norinčius eiti, įveikti parengtą naktinio žygio maršrutą savarankiškai.  Būrelis mūsų gimnazijos vaikinų su šeimos nariais įveikė 18.2  km maršrutą.

Mato S., Imt, įspūdžiai apie žygį

„Dalyvavau naktiniame pėsčiųjų žygyje! Atstumas 18.2 km. Praėjusiais metais buvo ilgesnis atstumas, apie 26 km. Šiemet ėjau ne vienas, su tėčiu. Žmonių buvo nemažai, bet mažiau nei pernai. Sunkiausia buvo eiti įpusėjus, nes buvo likę kokie 7 km, eiti reikėjo vien tik asfaltu.  Mes vienoje vietoje praėjome tokį įėjimą į miškelį ir teko daryti didelį lanką. Tai dėl mūsų klaidos atstumas padidėjo kokiais 2 km. Pradžia buvo labai gera, ir miškeliu, ir minkštai per sniegą, ir einant pajūriu jūra  labai gražiai atrodė. Pusiaukelėje reikėjo sustoti ir pasižymėti įveiktą atstumą.  Nuo Dragūnų iki pat finišo buvo vien tik asfaltas ir dar mano nepatogūs batai …… buvo nelengva . Pasiekus finišą buvo labai džiugu, norėjosi greičiau grįžti namo. Finišą pasiekėme 22.00 val. Žygio trukmė apie  4 val. 30 min.“

Žygiai, žaidimai lauke karantino laikotarpiu, tai vienas iš būdų,  vieną kitą valandą pajudėti, pasportuoti, kartu su šeima aktyviai praleisti laisvalaikį.

Sausio 30 – 31 dienomis laukia dar vienas bekontaktis orientavimosi žaidimas miesto parke. Kviečiu prisijungti!

Fizinio ugdymo mokytoja J.Talaišytė