Ugdymo karjerai ir verslumo savaitė

Ugdymo karjerai ir verslumo savaitė

Ugdymo karjerai ir verslumo savaitė gimnazijoje prasidėjo mokinių Dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvos projektu. Šio projekto tikslas – paskatinti mokinius domėtis mokyklos aplinka ir dalyvauti sprendimų priėmime. II-IV klasių mokinių komandos kūrė ir pateikė idėjas per ekonomikos pamokas, o gimnazijos komisijos nariai labai atsakingai įvertino moksleivių darbus.
Lapkričio 3-11 dienomis vyks balsavimas, aktualiausią ir reikšmingiausią idėją rinks I-IV klasių mokiniai ir mokytojai.
Gimnazijoje organizavome „Profesijų mugę“. 5-8 klasių mokiniai rinko ir ruošė informaciją apie pasirinktas profesijas, kurias vėliau pristatys pradinių klasių mokiniams. Spalio 13 dieną dešimtų klasių mokiniams paskaitas vedė viešnia iš Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro.
Mokinius supažindino ir patarė, kaip valdyti stresą ir elgtis krizinėse situacijose. Spalio 14 dieną įvyko nuotolinė paskaita dvyliktokams „ISM programų pristatymas. Kaip teisingai išmokti rašyti CV?“ Spalio 15 dieną nuotolinę paskaitą apie karjeros planavimą vedė ISM atstovė.
O kaipgi be tradicinės „Specialistų dienos“? I-IV klasių mokiniai turėjo galimybę plačiau sužinoti apie įvairių profesijų atstovų darbo subtilybes. Svečiavosi mokykloje arba vedė paskaitas nuotoliniu būdu psichologė, architektas, tatuiruočių meistras, draudimo bendrovės specialistė. Na, o netikėtai pasikeitusi situacija mokykloje paskatino kuriam laikui atidėti suplanuotus susitikimus su verslininke, žurnaliste bei kriminalistu.

Organizatorės socialinė pedagogė Gilvilė, etikos ir ekonomikos mokytoja Vaida, psichologė Živilė ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ramunė.