Mokinių dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvos projektų konkurso balsavimo rezultatai

Dėkojame visiems balsavusiems Mokinių dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvos projektų konkurse.

Skelbiame rezultatus ir sveikiname nugalėtojus!

BALSAVIMŲ REZULTATAI:
1. ŽINAU, KO NORIU:  99
2. TOBULA PERTRAUKA: 159
3. KREPŠINIO AIKŠTELĖ:  69
4. VANDENS STOTELĖ:  76
5. DJ KONTROLERIS IR APŠVIETIMAS: 89
6. KĖDŽIŲ ATNAUJINIMAS: 90
7. LAUKO KLASĖ: 214

Idėjų autoriams sėkmės įgyvendinant projektus „Tobula pertrauka“ ir „Lauko klasė“!


Kviečiame išrinkti idėjas Mokinių dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvos projektų konkursui!

Gimnazijos II-IV klasių mokiniai šiais mokslo metais dalyvauja Mokinių dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvos projektų konkurse.

Projekto tikslas – skatinti mokinių iniciatyvą Klaipėdos mieste, burti mokinių ir mokyklų bendruomenes skatinant jas prisidėti prie Darnaus vystymosi darbotvarkės iki 2030 m. įgyvendinimo, atsižvelgiant į Darnaus vystymosi tikslus, didinti mokinių įtraukimo į sprendimų priėmimo procesus sudarant jiems sąlygas priimti sprendimus dėl dalies Europos jaunimo sostinei 2021 numatyto biudžeto panaudojimo.

Dvi Jūsų išrinktos mokinių siūlomos idėjos bus  finansuojamos dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvos Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšomis iš Jaunimo politikos plėtros programos (Nr. 09).

Balsuoti I-IV klasių mokinius ir mokytojus kviečiame iki lapkričio 11 dienos!

BALSAVIMAS VYKSTA KLASĖS VALANDĖLIŲ METU!!!

 

 MOKINIŲ SIŪLOMOS IDĖJOS KONKURSUI

 Balsuokite už dvi Jums labiausiai patikusias idėjas. Vienas mokinys ar mokytojas gali balsuoti ne daugiau kaip 3 kartus!

 1. ŽINAU, KO NORIU

Idėjos tikslas – suteikti mokiniams galimybę iš tiesų pažinti profesiją ir įgyti praktinių žinių, kurių

taip trūksta mokyklose. Mes norime  įkurti mokinių erdvę, kurioje vyktų išvykų planavimas,  bendri susitikimai.

Visa tai  padės mokiniams įgyti naujų kompetencijų, išmėginti savo jėgas įvairiose srityse,

galiausiai palengvins karjeros pasirinkimą. Mokyklos bendruomenė turės galimybę išbandyti

netradicinius mokymo metodus, įgaus profesinių žinių, kurias galės pritaikyti mokykloje.

Projekto metu kiekvienas bus integruotas į užsiėmimus ir galės atrasti sritį, kurioje jam sekasi geriausiai, mokiniai taip pat įgys patirties iš darbuotojų, verslo kūrėjų, studentų. Mokyklos bendruomenė taip pat galės džiaugtis atnaujinta, jaukia erdve.

Kviečiame balsuoti už mūsų idėją!

  1. TOBULA PERTRAUKA

Šios idėjos tikslas yra mokyklos patalpų funkcionalumo didinimas, mokyklos bendruomenės bendravimo skatinimas, ekologinio požiūrio ugdymas, vartotojiškumo mažinimas, karštos arbatos punkto įrengimas.

Šio projekto sprendžiamos problemos yra mokykloje nepakankamos poilsio-laisvalaikio erdvės, nejaukios, neišpildytos, nefunkcionalios aplinkos, prasto ir pasenusio inventoriaus, karšto vandens aparatų nebuvimą, perskaitytų knygų keitimosi punkto trūkumo, plastikinių vienkartinių indų naudojimo.

Tokiomis priemonėmis kiekvienas Klaipėdos Vydūno gimnazijos narys turės galimybę pasimėgauti karšta arbata ar šilta užpilama koše. Turės kur patogiai atsisėsti ir ramiai pasikalbėti su bendraklasiais.

Balsuok už tobulos pertraukos idėją, nes šaltasis sezonas tik artėja!

  1. KREPŠINIO AIKŠTELĖ

Ar ir jūs manote, kad kūno kultūros pamokose trūksta veiklos, o ilgosios pertraukos tampa nuobodžios? Turime jums sprendimą!

Mes siūlome nenaudojamoje mokyklos kieme esančioje ir naujai išasfaltuotoje aikštėje įrengti krepšinio aikštelę. Manome, kad krepšinio aikštelės trūkumas mokykloje pastebimas jau ilgą laiką, tai veikla puikiai pritaikyta tiek pradinukui, tiek gimnazistui; tiek mergaitėms, tiek berniukams. Ši idėja ne tik praturtins veiklų pasirinkimą lauke vykstančiose kūno kultūros pamokose, bet ir bus puikus pasirinkimas turiningai praleisti ilgąsias pertraukas.

Tai skatina judėjimą, buvimą lauke, taip pat komandinis sportas lavina gebėjimą dirbti grupėje, kuris reikalingas ir pamokose. Taigi, manome, kad tai – visais atžvilgiais pasiteisinanti idėja. Tad jei ir tu esi už aktyvų jaunimo gyvenimą, nepamiršk balsuoti už mus, o mes lauksime tavo palaikymo!

  1. VANDENS STOTELĖ

Pristatome idėją „Vandens stotelė“. Tai – mokykloje sukurta atnaujinta erdvė šalia valgyklos. Pagrindinis jos akcentas – vandens aparatas, tiekiantis nemokamą filtruotą šaltą ir kambario temperatūros vandenį, kuriuo galima pripildyti savo atsineštą puodelį ar gertuvę, tad nebereikės naudoti vienkartinių plastikinių buteliukų.

Gertuvių naudojimas mums pasidarys įpročiu, pradėsime gerti daugiau vandens, o žaliąją žinutę nešime į šeimos bei draugų ratus. Erdvėje taip pat bus pastatytas virdulys, suteikiantis jaukumo ir karšto vandens arbatai, bei sofa, kuri atgaivins nenaudojamą mokyklos erdvę bei kvies atsikvėpti po sunkių darbų ir šiltai bendrauti.

Mūsų projekto tikslas – skatinti mokyklos bendruomenę pereiti prie tvaresnio gyvenimo, kuris remtųsi komfortu bei patogumu.

 

  1. DJ KONTROLERIS IR APŠVIETIMAS

Mūsų komanda, atsižvelgdama į mokyklos bendruomenės pomėgius ir mokinių tarybos rengiamus renginius nusprendė, jog labai geras būdas patenkinti bendruomenę ir suteikti galimybę mokinių tarybai plėstis finansiškai (nenaudoti sukauptų lėšų), būtų padovanoti mokyklai renginių įrangą, t.y. DJ kontrolerį, dūmų mašiną ir renginių apšvietimui reikalingą įrangą.

DJ paslaugos vienai diskotekai kainuoja apie 150 eurų, tad tokia investicija greitai atsipirktų: būtų surenkama daugiau pinigų ateities renginiams (už įėjimą į diskoteką surinkta suma), o mokiniai galėtų pasireikšti mokykliniuose renginiuose. Tokiu būdu siekiame mokinius sudominti nauja meninės išraiškos priemone, mažinti finansinį varžymą, bei paskatinti aktyvių asmenybių augimą.

Kviečiame balsuoti už mūsų idėją!

  1. KĖDŽIŲ ATNAUJINIMAS

 Mūsų projekto tikslas – senas, susidėvėjusias kėdes pakeisti į naujas. Tikime, jog mokiniai, juos lankantys tėveliai bei mokyklos darbuotojai, norintys pailsėti pertraukų metu puikiai pasinaudos mūsų siūlomą idėją, vos tik ją įgyvendinsime!

Senas kėdes pakeitę naujomis, išspręsime senų kėdžių susidėvėjimo klausimą, sukursime jaukesnę aplinką ne tik mokyklos mokiniams, bet ir darbuotojams, mokinių tėveliams ar globėjams. Sukurdami dalykišką, mokyklos interjerą atitinkantį stilių, mes dar labiau padidinsime mokyklos autoritetą, sukursime draugišką aplinką visiems mokyklos mokiniams. Ant kėdžių atsisėdę mokiniai džiaugsis puikia mokyklos aplinka bei  grožėsis naujovėmis, ugdančiomis socialinio bendravimo aspektus.

Tad prisidėkime prie mokyklos ateities kūrimo jau dabar! Balsuokite už mūsų idėją!

  1. LAUKO KLASĖ

Pradėjus šilti orams, darosi vis sunkiau nusėdėti mokyklos suole. Mokytojos žodžius girdime tik kaip erzinantį musės zirzimą, karštis muša iš vėžių, o pro langą einančius žmones nulydime pavydžiu žvilgsniu. Taigi, mūsų grupė siūlo jums išeitį – lauko klasę! Pertraukų metu siūlome jums pietauti, bendrauti bei leisti laiką su draugais būtent čia, gryno oro bei saulės apsuptoje klasėje. Taip pat šioje klasėje neprailgs ir pamokų laikas, nes gūsis gryno oro įkvėps jus naujoms idėjoms bei potyriams, kurie paliks neišdildomus prisiminimus apie mokyklą, kuri nebijojo išsiskirti iš kitų.